Шукати в цьому блозі

понеділок, 26 лютого 2018 р.

Зозулинець чоловічий один з кращих засобів для стимулювання вироблення тестостерону



Зозулинець чоловічий - Orchis mascula (L.) - зозулинець чоловічий (земне серце)
    Хімічний склад: бульби містять слиз (до 50%), крохмаль (до 27%), декстрин, пентозани, сахарозу тощо.
    Використовуються молоді бульби, що носять назву "бульби салепа", зібрані в кінці цвітіння рослини, в липні - серпні. Слово salep - від арабської назви кореня "салаб". За формою розрізняють два види салепу: круглий - товщиною 1 - 1,5 см і пальчатий, що відрізняється меншою товщиною (0,5 - 1 см).
    Салеп (Tubera Salep) - слиз, приготовлена ​​на воді з порошку кореня зозулинця, має виражені протизапальні, загальнозміцнюючі, тонізуючі. Салеп володіє обволікаючу дію завдяки наявності великої кількості слизу, крохмалю, а також пектинових речовин. Він перешкоджає всмоктуванню шкідливих речовин з шлунково-кишкового тракту. Як обволікаючий і протизапальний засіб салеп призначають при гострих і хронічних бронхітах, різних захворюваннях дихальних шляхів і при запаленні, інших захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Ефективним є використання салепу при бронхітах, гастроентеритах, колітах, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, гастриті, гастродуоденіті, ентероколіті, діареї; при дизентерії, отруєнні грибами (для запобігання їх всмоктування і нейтралізації). Слиз салепа п'ють при різних отруєннях, щоб затримати всмоктування отрути. Застосовують слиз перорально і в клізмах. Дієвим засобом салеп вважається і при загальному виснаженні організму, зумовленому тривалими кровотечами, фізичною і розумовою перевтомою, туберкульозі; при імпотенції.
    Зозулинець застосовують при лікуванні запалення сечових шляхів (цистит і простатит), аденомі простати. Салеп з кореня зозулинця вважається одним з найкращих засобів для лікування статевого безсилля і його запобігання. У гінекології застосовується для лікування безпліддя, при фіброми матки, гіперплазії шийки матки, ендометрит, запаленні яєчників.
    У Болгарії бульби зозулинця використовуються як добре обволікаючий протизапальний засіб при гострих і хронічних захворюваннях дихальних шляхів, шлунково-кишкових катарах, дизентерії, особливо у маленьких дітей.
    В австрійській медицині бульби салепа використовуються при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, гастритах, проносі. Препарати салепа представляють цінність через наявність слизових речовин і особливо широко використовуються в дитячій практиці. Готуються в аптеках.
    У Польщі бульби салепа також широко використовуються при хворобах шлунка, кишечника і дихальних органів.
    У Вірменії здавна використовувалися для лікування печінки і як засіб, що поліпшує склад крові.
    У карпатській народній медицині відвар кореня салепа застосовують при захворюваннях шлунка, при проносі, болях в грудях і жіночих хворобах .. Також використовується настоянка з клубнекореней зозулинця, яка має всі властивості салепу, крім обволікаючого. Особливо ефективно настоянка проявляє себе при лікуванні чоловічого статевого безсилля, імпотенції.
    Способи застосування і дози:

ВНУТРІШНЬО: приймати по 30-40 крапель на 50 мл води 1-2 рази на день за 20 хв. до їди протягом місяця. Після 2-х тижнів перерви курс можна повторити.


Зозулинець чоловічий

Немає коментарів:

Дописати коментар