Шукати в цьому блозі

понеділок, 26 лютого 2018 р.

Барвінок збільшує чоловічу силу


Настоянка Барвінка малого - Tinctura Vinca minor (L.) - Барвінок малий (могильник, барвін-зілля, Хрещатий Барвінок)
    Хімічний склад. Рослина містить трітерпоноіди: урсолова кислота; алкалоїди (у великій кількості), основні з них: вінкамін, вінкапан, вінканорін, девінкан, резерпін, міновін; фенольні сполуки: пірокатеховая кислота; антоціани: лейкоціанідин; ціклітоли: дамбоніт; стероїди, каучук, вищі аліфатичні вуглеводні: тріаконтан; флавоноїди: робінії.
    Барвінок малий використовують з давніх-давен як заспокійливий засіб, при запамороченнях, головного болю, для поліпшення обміну речовин, як гемостатичний, ранозагоювальний, при туберкульозі легенів, цинзі, при виразковій хворобі шлунка і стравоходу, як гіпотензивний засобів.
    Листя і квітки входили у вітчизняну фармакологію 1-3-го видань.
    У практичній медицині настій надземної частини рослини застосовують при гіпертонічній хворобі, як гемостатичний при метроррагіях і кишкових кровотечах, як антибактеріальний засіб.  Алкалоїди рекомендовані в якості засобів кардиотоническої дії, що стимулюють кровотворення і діяльність центральної нервової системи. Так, алкалоїди вінкапан і девінкан покращують мозковий кровообіг, мають судинорозширювальну, гіпотензивну і седативну дії. Їх застосовують при мігрені, неврогенної тахікардії та інших вегетативних неврозах. Вони позитивно впливають на роботу серця, підвищують стійкість капілярів, збільшують діурез, близькі за дією до препаратів раувольфії. Крім цього девінкан стимулює скорочення матки; вінкапан подовжує статевий цикл тварин; вінканорін збуджує дихання, має гіпотензивну і кардіотонічну дію.
    У народній медицині відвар і настій надземної частини рослини застосовують при бронхітах, ентеритах, колітах, мігрені, імпотенції; зовнішньо (полоскання) - при ангіні, зубного болю, як дезодоруючу і косметичний ефективний засіб.
    Листя і свіжий сік квітучої рослини застосовують як ранозагоювальний, протизапальний засіб при дерматомікозах.
    У літературі є відомості про те, що барвінок малий застосовували і застосовують при злоякісних пухлинах. УВАГА! САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я! У зв'язку з великим вмістом алкалоїдів рослина отруйна.
    Способи застосування і дози:
настій - 3г надземної частини рослини, заливають окропом, настоюють на киплячій водяній бані 15 хв., охолоджують 45 хв., проціджують. Приймають по 2 ст. ложки 3 рази на день після їди;
настоянка (для підвищення чоловічої сили, при імпотенції та ін.) - приймати по 8-10 крапель з водою, вранці і ввечері, до їди протягом 4 днів. Потім зробити перерву 2 дні і повторити курс.

настоянка - при гіпертонії приймати 15-20 крапель 3 рази на день за 20 хв. до еди.іть.
Барвінок малий

Немає коментарів:

Дописати коментар