Шукати в цьому блозі

вівторок, 27 лютого 2018 р.

Суріпиця позбавляє від безпліддя


Кожен, напевно, знає, як виглядає суріпиця звичайна. Для більшості це рослина - це не що інше, як бур`ян, від якого доводиться позбуватися, щоразу просапуючи грядки на городі. Однак деяким відомо, що за своїми корисними властивостями суріпиця перевершує багато відомих лікарських трав. Такі знавці, побачивши на присадибній ділянці квітучий жовтими гронами кущик, акуратно зривають його і засушують, будучи впевненими в тому, що при недугу він обов`язково прийде на допомогу.
 СУРІПИЦЯ ЗВИЧАЙНА: СКЛАД 
В якості сировини для приготування лікувальних препаратів використовують свіжі і висушені наземні частини суріпиці звичайної (листя, стебла, квітки і молоді стручки), зібрані під час цвітіння. Відомо, що в них містяться глікозиди, аскорбінова кислота і вітаміни групи В. У насінні висока концентрація ерукової кислоти і тіоглікозід.
  СУРІПИЦЯ - ЛІКАРСЬКІ ВЛАСТИВОСТІ І ЗАСТОСУВАННЯ 
Незважаючи на те, що рослину застосовують для приготування засобів народної медицини, для тварин і птахів вона є небезпечною, в силу вмісту в ній отруйних речовин. КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ СУРІПИЦІ
Суріпиця звичайна характеризується значним списком корисних властивостей. Рослина має ранозагоювальну і сечогінну дії, збуджує вона апетит і відмінно тонізує. Нерідко використовують її як протицинговий засіб. Рекомендують його застосовувати для лікування, інсульту, паралічу, набряків. Ефективний прийом суріпки при астенічному синдромі, хронічної втоми, а також як профілактичний засіб гіпо- та авітамінозів. Надає позитивну дію суріпиця і на чоловічий організм, зокрема виліковує простатит, підвищує потенцію, а продукуючи утворення сперми, позбавляє від безпліддя.
 ПРОТИПОКАЗАННЯ
 Особливих протипоказань до застосування суріпиці звичайної немає. Є лише кілька станів, при яких використовувати суріпицю слід з обережністю - це: • підвищена кровоточивість, • камені в сечовому міхурі і нирках, • вагітність.
СУРІПИЦЯ ЗВИЧАЙНА: ЗАСТОСУВАННЯ В НАРОДНІЙ МЕДИЦИНІ Водний настій суріпиці звичайної при паралічі, цинзі, водянці, інсульті та епілепсії . Вам будуть потрібні: • Подрібнені пагони і листя суріпиці звичайної (висушені або свіжі) - 1 столова ложка, • Вода - за фактом.
Спосіб приготування 1. Залийте траву суріпиці склянкою окропу.
 2. Залиште настоюватися на 2-3 години.
3. По закінченню зазначеного часу процідіть настій через складену в декілька шарів марлю.
4. Долийте води стільки, щоб отримати первинний об`єм (тобто 250 мл).
При зазначених вище недугах настій рекомендується приймати за чверть години до їди по 1/4 склянки 3-4 рази на добу. Допомагає приготований за цим рецептом настій суріпиці і при недостатньому виробленні сперми, зниженою статевої активності, а також при неврастенії і загальної слабкості.
Суріпиця звичайна для налагодження механізму сперматогенезу Вичавлений зі свіжого листя і пагонів суріпиці звичайної сік слід приймати протягом одного-двох місяців по 30 мл 2-3 рази на день.
Відвар на основі насіння суріпиці для лікування простатиту Вам будуть потрібні: • Насіння суріпиці звичайної - 1 чайна ложка, • Насіння подорожника ланцетоподібного - 1 чайна ложка, • Насіння цибулі чорнушки - 1 чайна ложка, • Насіння петрушки - 1 чайна ложка, • Насіння моркви (дикої або посівної) - 1 чайна ложка, • Насіння коріандру - 1 чайна ложка, • Вода - 2 склянки. Спосіб приготування 1. Змішайте всі зазначені в списку інгредієнтів насіння. 2. Дві столові ложки суміші подрібніть в ступці. 3. Перекладіть подрібнене насіння в емальовану каструлю і залийте окропом. 4. Кип`ятіть на водяній бані протягом півгодини. 5. Укутайте ємність з відваром теплим рушником і залиште на 8 годин (можна на ніч). 6. Процідіть відвар. Приймати відвар рекомендується 3 рази на день за такою схемою: 1. вранці натщесерце за півгодини до сніданку випийте 100 мл, 2. в проміжок між п`ятьма і шістьма годинами за півгодини до прийому їжі прийміть знову 100 мл відвару, 3. перед сном випийте 200 мл відвару. Курс - 1 місяць. Для кращого ефекту після двотижневої перерви лікування можна повторити.
 Настій на основі суріпиці для загального очищення організму Вам будуть потрібні: • Листя і пагони суріпиці звичайної подрібнені - 1 чайна ложка, • Листя подорожника подрібнені - 1 чайна ложка, • Трава звіробою подрібнена - 1 чайна ложка, • Листя і пагони кропиви звичайної подрібнені - 1 чайна ложка, • Листя шавлії подрібнені - 1 чайна ложка, • Вода - 1 стакан. Спосіб приготування 1. Змішайте всі сухі інгредієнти. 2. Столову ложку фитосбора залийте окропом. 3. Залиште настоюватися на 40 хвилин. 4. Процідіть. Приймайте настій за 20 хвилин до їди по 1/2 склянки 2 рази на день. Курс очищення - 3 тижні.


Суріпиця звичайна

Немає коментарів:

Дописати коментар